De omgeving

Voor jong en oud, bij mooi of slecht weer, in Drenthe is altijd wat te doen of te zien.


Centraal gelegen, is "B&B Het Verwende Nest" een prima uitvalsbasis om Drenthe te verkennen. Natuurlijk kunt u er heerlijk wandelen en fietsen (Klatering ligt aan een fietsknooppuntroute). Of verken Drenthe met de auto. Het dorp Beilen ligt op ca. 2 km afstand en heeft een goed winkelaanbod. Het gezellige Westerbork is iets verder, ca 6 km, daar vindt u veel leuke eetgelegenheden.


Het Dwingelerveld, het Terhorsterzand, het Mantingerzand, zijn prachtige natuurgebieden om te verkennen. In Drenthe zijn meerdere zwemplassen, vaak met een gezellig paviljoen. Ook de Drentse brinkdorpen zijn zeer de moeite waard: Dwingeloo, Lhee, Diever, Westerbork, Borger en Gieten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op het nabij gelegen TT circuit in Assen zijn regelmatig leuke evementen voor motor- en autosportliefhebbers.


In de zomermaanden zijn er veel markten en evenementen, zoals de beroemde Donderdag Meppeldag, de Pulledagen in Hoogeveen, de wekelijkse Vlindermarkt in Emmen, de Oogstdag in Lhee en de vele folkloristische markten. In de wintermaanden prachtige exposities in de vele musea die Drenthe rijk is.


Ook antiek- en brocante liefhebbers kunnen zich uitleven in Drenthe, er zijn veel leuke winkeladresjes en geregeld brocante markten.


Leuke en gezellige restaurants zijn er volop in de omgeving. Van sterrenrestaurant, eetcafé tot pannenkoeken boerderij, voor elk wat wils. En natuurlijk behoort ook een dagje zwemmen of een bezoek naar een wellness tot de mogelijkheden.


Enkele bezienswaardigheden in Drenthe


Wildland Aventure Zoo in Emmen


Drents Museum in Assen  


Herinneringskamp Westerbork    


Gevangenis Museum in Veenhuizen 


Maatschappij van Weldadigheid leeft voort in de mooie dorpen zoals Wilhelminaoord en Frederiksoord


Hunebedcentrum in Borger 


Boomkroonpad in Borger


Shakespeare Theather in Diever 


Planetron in Dwingeloo


Veenpark in Emmercompascum 


Het TT Circuit bij Assen met volop activiteiten


Monumentendorp Orvelte


Openluchtmuseum Ellert & Brammert in Schoonoord